pagina

6

Logistieke aanpak

De logistieke aanpak van Zuid-Limburg Bereikbaar zet in op minder en schoner gereden kilometers in combinatie met een rendabel businessmodel. Bedrijven gericht op goederenvervoer, stedelijke distributie of bouwlogistiek maken samen met de logistiek makelaars van ZLB een analyse van de eigen logistieke stromen en desgewenst ook een plan van aanpak voor het verduurzamen van de werkwijze. De uitkomst hiervan is altijd maatwerk.

In 2021 had de logistieke aanpak veel aandacht voor de overstap naar elektrisch rijden. Het aantal elektrische auto's en bestelauto’s in Nederland neemt al jaren toe, zeker ook zakelijk. Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het imago van een bedrijf. En hoewel elektrische bestelbussen nog duur zijn in aanschaf, zijn ze goedkoper in gebruik. Ook voor bedrijven gericht op goederenvervoer, stedelijke distributie of bouwlogistiek liggen er dus volop mogelijkheden. Logistiek makelaar Mark Luikens heeft meerdere bedrijven op weg geholpen naar een elektrisch wagenpark.

Vervoer over het water en het spoor is een steeds aantrekkelijker alternatief voor wegtransport. Wie kiest voor schip of trein heeft geen last van wegwerkzaamheden, drukte en files en de daarmee gepaard gaande onzekerheid over de reistijd van de containers. Deze ‘modal shift’ van weg naar water en spoor levert bovendien al gauw een CO2-reductie op van 30 tot 60%. Efficiency en duurzaamheid gaan hier dus hand in hand. Logistiek makelaar Miranda Volker is onze expert op dit gebied en weet alles over de voordelen.

  • Elektrisch vervoer is goed voor imago van bedrijf en in onderhoud goedkoper
  • Van vervoer over de weg naar water of spoor levert tot 60% CO2-reductie