pagina

7

Logistieke aanpak

Resultaten

  • De logistieke aanpak was erg actief in logistieke kennisdeling en heeft verschillende kennissessies georganiseerd met als thema’s: vervoer van afval over water, het gebruik van duurzame biobrandstoffen en elektrificatie van wagenparken. Hierbij wordt ook steeds meer op Limburgse schaal samengewerkt met logistieke aanpakken in de andere regio’s en op Euregionale schaal.

  • Zuid-Limburg Bereikbaar neemt deel aan de task force voor de ontwikkeling van modal shift regelingen voor logistiek. Hiermee kunnen in de toekomst nog meer bedrijven hun logistiek via spoor en water laten verlopen. In 2021 is er al een modal shift mogelijk gemaakt bij bedrijven. De pilot in samenwerking met convenantpartner L’Ortye voor het transport van suikerbieten over het water is hiervan een succesvol voorbeeld.

  • Ook in 2021 zijn er wederom veel nieuwe logistieke partners geworven: A.Hak, Ballast Nedam, Barge Terminal Born, Beurskens Allround Cargo, Boels Rental, Chubb, Curfs Logistics, ENGIE, Habenu - Van de Kreeke, Renewi, Servatius, TVM, Tychon, Universiteit Maastricht, Van Geleuken infra en Xella Nederland.

Bijeenkomsten en acties

Werving nieuwe partners logistiek

16

 Kennissessies voor huidige en nieuwe partners

8

 Ambitiedocumenten (vervolg op Akte van Ambitie) opgesteld voor partners

10

 Whitepaper Dodehoekproblematiek voor logistieke partners

1

 Autobewust: Band op spanningsacties

1

Nieuwe partners in 2021